10 lucruri bine de ştiut despre AIRSOFT

16

Sigur mai există persoane nefamiliarizate cu fenomenul cunoscut sub numele de Airsoft. Practic, un concept inedit, cu origini în Japonia, care a prins amploare în întreaga Europă. În România a început de asemenea să aibă fanii săi, unii devenind fani înrăiţi.

Care este categoria de persoane vulnerabile la microbul Airsoft? În general, pasionaţii de jocuri army, cei care s-au săturat de jocurile pasive din scaun, dar şi aceia care vor să guste din senzaţiile simţite de un soldat aflat în misiune. Da, chiar aşa, fiindcă Airsoft transpune jucătorul activ într-un fel de univers paralel cu realitatea.

Cu toate că pare mai degrabă a fi o activitate recreativă adresată bărbaţilor, se vehiculează că şi doamnelor le-ar surâde implicarea într-un asemenea joc, sport, hobby, spuneţi-i cum doriţi.

Ce este, până la urmă, Airsoft?

misiune joc Airsoft

Pentru a înţelege întreg conceptul, vă prezint 10 lucruri de „cultură-generală” despre Airsoft:

 • Airsoft constă în simularea unui conflict „armat” între două echipe, într-un cadru organizat şi cu respectarea anumitor reguli.  Pe scurt, un fel de „jocul de-a războiul„.

 

 • Lupta se poate da între minim 2 jucători, maxim câteva sute, mii. Totuşi, dacă echipele depăşesc numărul de 100 de jucători, este nevoie de punerea la curent a autorităţilor cu privire la locul de desfăşurare a operaţiunii.

 

 • Jocul constă în folosirea de replici de arme de tip airsoft, după modelul armelor şi dispozitivelor militare reale. Prin acţionarea acestor jucării (impropriu de numit arme) se lansează nişte bile din plastic, de mici dimensiuni, dar care nu reprezintă pericol pentru cel atacat.

arme replici de tip Airsoft

 • Chiar daca este socotit un sport recreativ, un hobby, persoanele neexperimentate care vor să încerce aşa ceva sunt îndrumate să se iniţieze în cadrul unor grupări mai mari pentru a fi scutite de eventuale incidente. Se recomandă o documentare prealabilă, studierea replicilor, vizionarea „pe viu” a unor conflicte de tip airsoft.

 

 •  Jocul Airsoft este interzis minorilor. În plus, dreptul de a achiziţiona, deţine şi  a exploata o armă replică de tip airsoft este rezervat doar celor peste 18 ani.

 

 • Desfăşurarea operaţiunii impune un cadru fizic organizat, ceea ce înseamnă fie într-un spaţiu privat, unde publicul nu are acces, fie în zone special amenajate, precum cluburile de airsoft înfiinţate în ţară.

 

 • Pe lângă „arme”, este nevoie şi de un echipament specific. Astfel, un outfit complet airsoft este compus din ochelari speciali de protecţie sau mască (accesorii indispensabile pentru evitarea oricărei vătămări la nivelul ochilor), pantaloni de camuflaj, jachetă sau geacă, bocanci militari, eventual genunchiere, mănuşi tactice. Lista accesoriilor rămâne deschisă, fiind una destul de generoasă.ochelari de protectie Airsoft

Bocanci militari

 • În Airsoft nu se câştigă bani, dar se acumulează „amintiri din război” şi experienţă. Este supranumit un sport al onoarei.

În luptă poţi pierde totul, în afară de onoare. Niccolo Machiavelli

 • Un joc de fair-play. În Airsoft trebuie să recunoşti întotdeauna când  ai fost ţintit. Când unul dintre jucători a fost atins de o bilă, acesta trebuie să admită şi să se declare învins, mort. Este una din regulile de aur ale jocului.

 

 • Echipamentele şi accesoriile este recomandat a fi achiziţionate din magazinele de profil. Unul dintre acestea este Airsoft6.ro, un magazin autorizat cu replici, consumabile, accesorii, pentru toţi doritorii practicării unui asemenea sport la un anume nivel de perfecţionare (şi nu numai).

 

Dacă v-a convins, nu vă rămâne decât să vă procuraţi cele necesare, să vă pregătiţi „muniţia ” şi să îndrăzniţi să intraţi într-o altfel de dimensiune a jocurilor army. Nu uitaţi: Onoare şi Fair-Play!

16 COMENTARII

 1. In mare stiam cu ce se mananca acest airsoft, dar pe mine una nu prea ma atrage. Nici filmele de actiune nu ma dau pe spate. Rar le urmaresc, daca e vreun actor misto. Cu sotul meu alta e situatia… el sigur si-ar dori sa incerce macar odata o partida de airsoft.

 2. Mie imi plac astfel de jocuri. Abia astept sa mai creasca copiii si sa mergem la un centru unde sa ne formam pe echipe si sa ne jucam un pic 😀 Din moment ce le plac atat de tare jocurile de strategie, vor avea ocazia sa demonstreze ce stiu/ce au invatat.

 3. Pentru cei care nu sunt atat de sportivi, dar le place spiritul de aventura, e un mod bun de a face miscare. Imi aduc aminte, fiind copil, ca ma jucam cu baietii „pistoale”” . Fel de fel de bucati de lemn care aveau o forma de pistol cat de cat, erau armele noastre de atac si cautam sa impuscam inamicul. De obicei seara jucam si auzeai numai : pac, pac, pac ….. 😀 Orele de sport la scoala nu imi placeau, dar pistoale ….. alergam si ma ascundeam pe te miri unde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here